• Isseltaler Musikanten
  meer dan 40 jaar blaasmuziek!
 • Egerländerblaasmuziek
  zoals het bedoeld is!
 • Optredens met
  Isseltaler Schwung
 • onder leiding van
  Cyrille van Poucke
 • Blaasmuziek
  met Passie
 • Topklasse blaasmuziek
  uit Rheden

 

  

logo im 2017

Mededelingen

Jubileumcollecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds succesvol. 

Wij willen alle muziekliefhebbers die hebben bijgedragen aan het welslagen van de Anjeractie van harte bedanken voor de donaties. Juist in deze tijd waarin de Isseltaler Musikanten niet veel van zich kunnen laten horen, waarderen zij uw ondersteuning. 

Blechlawine 2020 afgelast!

Het Blasmusikverband Zillertal, de organisator van Blechlawine heeft de zware beslissing genomen de 2e Blechlawine, dat zou plaatsvinden van 21 tot 24 mei 2020, af te gelasten. De organisator is meegedeeld dat grote evenementen pas eind juni kunnen plaatsvinden. Daarnaast ziet de organisator het als plicht om gezondheidsrisico's te vermijden. De 2e Blechlawine wordt daarom uitgesteld. De nieuwe datum is 3 tot 6 juni 2021. Tussendoor wordt nog een Blechlawine 1.5 georganiseerd op 29 en 30 augustus 2020, zodat de liefhebbers niet tot 2021 hoeven te wachten. 

Wat gebeurt er met de muziekgroepen die op het festival in mei 2020 zouden optreden? 

Aangezien het programma voor 2021 al vast stond voordat de Corona-crisis uitbrak en de contracten al waren ondertekend, wordt het gehele programma 2020 in zijn huidige vorm verplaatst naar 26-29 mei 2022. De Isseltaler Musikanten staan nu geprogrammeerd voor een optreden op zaterdag 28 mei 2022 om 14.00. Op deze dag staan onder andere ook de Kaiser Musikanten, Zornwind, Eine kleine Dorfmusik, Musikatzen en Blaskapelle Gehörsturz op het podium.

Isseltaler Musikanten

De Isseltaler Musikanten vierden in 2017 het 40-jarig jubileum. In 1977 is het orkest samengesteld uit muzikanten afkomstig van diverse plaatsen aan de oevers van de Gelderse IJssel. Met recht zou men het een regionaal orkest kunnen noemen. De thuishaven van het orkest is de gemeente Rheden.

Nadat Velpenaar Bep Enkhoff het orkest tot januari 1984 onder zijn leiding heeft gehad, heeft Johan van den Berg de muzikale leiding overgenomen. Het orkest heeft tot februari 1990 onder directie van deze Rhedense trompettist gestaan. Daarna heeft de Ernst Mosch-musicus Herman Engelbertinck zes jaar lang de muzikale leiding gehad. Vanaf september 1996 tot en met 2 oktober 2004 is de Haaksberger Hugo Masselink de dirigent van het orkest geweest. Van 2 oktober 2004 tot februari 2017 is Bennie ter Heide dirigent geweest. Per 1 februari 2017 is Cyrille van Poucke als dirigent benoemd.

De Isseltaler Musikanten keren terug naar de stijlopvatting van de Original Egerländer Musikanten van Ernst Mosch uit de zestiger jaren en tonen aan dat Egerländermuziek van oudere en jongere componisten, indien het op de juiste wijze wordt geïnterpreteerd, kan swingen. Bij de Isseltaler Musikanten is er duidelijk sprake van extra ‘Schwung’.  

 Cyrille van Poucke, dirigent 

Tagged Under

Blaasmuzieklinks

Wij hebben een interessante verzameling van de meest relevante blaasmuzieklinks voor u beschikbaar.

 LEES VERDER

35 jaar Isseltaler Musikanten

Muzikant worden bij de Isseltaler Musikanten?

Dat kan wellicht! Wij zijn altijd op zoek naar blaasmuziektalent. Informeer vrijblijvend of er nu of in de toekomst plaats is binnen een van de secties van ons orkest. Geen proefspel, maar gewoon voor jou en voor ons een proefperiode.  

Lees meer op onze pagina Muzikant worden

 

Isseltaler Musikanten gebruiken cookies om uw gebruik van onze website te optimaliseren.