• Isseltaler Musikanten
  bijna 45 jaar blaasmuziek!
 • Egerländerblaasmuziek
  zoals het bedoeld is!
 • Optredens met
  Isseltaler Schwung
 • onder leiding van
  Cyrille van Poucke
 • Blaasmuziek
  met Passie
 • Topklasse blaasmuziek
  uit Rheden

 

Isseltaler Musikanten

De Isseltaler Musikanten bestaan uit de volgende muzikanten:

Johan van den Berg, Jan Bockhoven, Yvonne van den Borden, Tino Braam, Edwin Bruil, André Dercksen, Mario Enklaar, Stef Gijsbertsen, Jan-Joris Heling, Evelien Holsbeek, Jaco Jurriëns, Trudy Jurriëns, Albert Ketz, Jan Liet, Stoffer Langenberg, Jenell Rosca, Arno Ross, Gina Schouten, Bart Thomassen, John Wagenvoort, Bas Wesche, Wim de Zoete, Wim Zwaan.

De Isseltaler Musikanten zijn op 5 mei 1977 samengesteld uit muzikanten afkomstig van diverse plaatsen aan de oevers van de Gelderse IJssel. Met recht zou men het een regionaal orkest kunnen noemen. De thuishaven van het orkest is de gemeente Rheden.

Het orkest vierde in 2017 het 40-jarig jubileum en heeft tot februari 1990 onder directie gestaan van de Rhedense trompettist Johan van den Berg. Daarna heeft de Ernst Mosch-musicus Herman Engelbertinck zes jaar lang de muzikale leiding gehad. Vanaf september 1996 tot en met 2 oktober 2004 is de Haaksberger Hugo Masselink de dirigent van het orkest geweest. Van 2 oktober 2004 tot februari 2017 is Bennie ter Heide dirigent geweest.

Per 1 februari 2017 is Cyrille van Poucke als dirigent benoemd.

Cyrille van Poucke

De Isseltaler Musikanten keren terug naar de stijlopvatting van de Original Egerländer Musikanten van Ernst Mosch uit de zestiger jaren en wil aantonen, dat Egerländermuziek, indien het op de juiste wijze wordt geïnterpreteerd, wel degelijk kan swingen. Bij de Isseltaler Musikanten is er duidelijk sprake van extra ‘Schwung’. Het orkest is gespecialiseerd in Egerländerblaasmuziek zoals dit in de zestiger jaren werd gespeeld door de Original Egerländer Musikanten van Ernst Mosch. Deze in 1999 overleden goeroe van het genre heeft zijn beste periode in de jaren zestig gekend en die muziek is dan ook het muzikale doel. Mosch speelde in die tijd nog de authentieke, krachtige Egerländermuziek. Later is hij overgestapt naar een meer symfonische benadering van het Egerländerrepertoire en is de power een stuk minder geworden. De Isseltaler Musikanten hebben daarnaast nieuwere werken van andere componisten (Ernst Hutter, Alexander Pfluger e.a.) uit het genre op het programma staan. 

De orkestfoto's zijn gemaakt door Paul Schouten.

 

 

Tagged Under

Muzikant worden bij de Isseltaler Musikanten?

Dat kan wellicht! Wij zijn altijd op zoek naar blaasmuziektalent. Informeer vrijblijvend of er nu of in de toekomst plaats is binnen een van de secties van ons orkest. Geen proefspel, maar gewoon voor jou en voor ons een proefperiode.  

Lees meer op onze pagina Muzikant worden

 

Isseltaler Musikanten gebruiken cookies om uw gebruik van onze website te optimaliseren.