• Isseltaler Musikanten
  1977 - 2022: 45 jaar 'Blasmusik'!
 • Egerländerblaasmuziek
  zoals het bedoeld is!
 • Optredens met
  Isseltaler Schwung
 • onder leiding van
  Cyrille van Poucke
 • Blaasmuziek
  met Passie
 • Topklasse blaasmuziek
  uit Rheden

 

Cyrille van Poucke (1962) studeerde trompet aan het Conservatorium van Amsterdam in Nederland bij Klaas Kos van 1981 tot 1988. Tijdens zijn studie onderscheidde hij zich door op te treden met zowel de grote Nederlandse orkesten, zoals het Nederlandse Nationaal Jeugdorkest, als het Schlesswig Holstein Musik Festival Orchestra met de dirigenten Leonard Bernstein, Sergiu Celibidache en Georg Solti.

20170903 507 dirigent2

Vanaf 1987 is Cyrille eerste trompettist geweest in de Nederlandse radio-orkesten, eerst in het Radio Symfonieorkest en sinds 2005 in de Radio Kamer Filharmonie. Van Poucke trad ook op met belangrijke orkesten in Duitsland (Münchner Philharmoniker en het Berliner Symfonie-Orchester), in België (Koninklijk Filharmonisch Orkest Vlaanderen) en in Spanje (Orquestra de Cadaqués). Hij is trompetsolist geweest in het Holland Festival bij de première van "Orchester Finalisten" van K.H. Stockhausen, het Schlesswig Holstein Musik Festival, het muziekfestival van Hong Kong en de Salzburger Festspiele. Van Poucke speelde kamermuziek met de Amsterdam Bach Soloists, het Nederlands Blazersensemble, The Amsterdam Brass Quintet en The Combattimento Consort Amsterdam. Als trompettist heeft Van Poucke ook medewerking verleend aan de musicals Cats, The Phantom of the Opera, Miss Saigon, Cabaret, Beauty and the Beast, Evita and Mary Poppins. Van Poucke is ook trompetdocent geweest aan de Folkwang Universität der Künste in Essen, Duitsland.

19830322 cyrillevanpoucke ernstmosch

Foto: Op deze foto gemaakt op 22 maart 1983 in Ludwigsburg zien wij Ernst Mosch met de huidige dirigent van de Isseltaler Musikanten Cyrille van Poucke. Herr Mosch gaf Cyrille een goede raad mee: “Du sollst üben, üben und nochmals üben”

Cyrille keert met zijn dirigentschap bij de Isseltaler Musikanten terug naar blaasmuziek. Reeds vanaf jonge leeftijd klopt het muzikale hart van Cyrille voor de Egerländermuziek. Naast al zijn activiteiten in de klassieke muziek heeft hij deel uitgemaakt van de Glanerbrugger Muzikanten en is hij flügelhornist in het orkest van Herman Engelbertinck u.s. Egerländer Musikanten. In het verleden is Cyrille twee keer docent geweest bij de Isseltaler Egerländerworkshop.

 

 

Tagged Under

Muzikant worden bij de Isseltaler Musikanten?

Dat kan wellicht! Wij zijn altijd op zoek naar blaasmuziektalent. Informeer vrijblijvend of er nu of in de toekomst plaats is binnen een van de secties van ons orkest. Geen proefspel, maar gewoon voor jou en voor ons een proefperiode.  

Lees meer op onze pagina Muzikant worden

 

Isseltaler Musikanten gebruiken cookies om uw gebruik van onze website te optimaliseren.