Afdrukken

 

Bennie ter Heide is op 17 augustus 1957 geboren in Enschede. Hij is getrouwd met Gerrie Vos en heeft twee kinderen; Nynke en Elke. Hij is woonachtig in Oldenzaal.

Opleiding:

Bennie ter Heide heeft in 1974 zijn M.A.V.O.-4 diploma behaald en heeft vervolgens in 1980 een studie bouwkunde aan de M.T.S. succesvol afgesloten. Na zijn middelbare schooltijd heeft hij verder als beroepsopleiding met succes het conservatorium in Enschede gevolgd. Bij de docenten G. Keizer, L. Bartelink, G. Kerkhoff, A. van der Merk en R. Dorrestijn behaalde hij in 1987 het diploma DM Trompet.

live im

Bennie ter Heide was en is op tal van terreinen actief. Hij is als uitvoerend musicus actief geweest bij:De Glanerbrugger Muzikanten van Geert Sprick (1e  Flügelhorn) en diverse amusementsorkesten en harmonie-orkesten.

Als dirigent is en was ter Heide actief (geweest) bij diverse (harmonie– en fanfare)orkesten en blaaskapellen; onder meer de Hilgeländer Musikanten, de Bonkenbargkapel en de Jongs oet’t Venn.

Bennie ter Heide heeft geluidsopnames gemaakt met de Glanerbrugger Muzikanten en diverse andere orkesten.

Als docent trompet is en was ter Heide verbonden aan de Muziekschool Twente en de Musikschule Stadt Bentheim in Duitsland.

Tagged Under