• Isseltaler Musikanten
  1977 - 2022: 45 jaar 'Blasmusik'!
 • Egerländerblaasmuziek
  zoals het bedoeld is!
 • Optredens met
  Isseltaler Schwung
 • onder leiding van
  Cyrille van Poucke
 • Blaasmuziek
  met Passie
 • Topklasse blaasmuziek
  uit Rheden

 

Blaaskapel De Optimisten

Blaaskapel De Optimisten is in 1974 opgericht op initiatief van een aantal leden van harmonie St. Antonius uit Breedenbroek. Sinds die tijd maakt de kapel dan ook deel uit van deze harmonie.
In de beginjaren werd er hoofdzakelijk Böhmische blaasmuziek in de stijl van Ernst Mosch ten gehore gebracht. In het begin van de jaren tachtig raakten de Optimisten geïnspireerd door optredens van blaaskapellen uit Tsjechië, zoals Moravanka en Mistrinanka en zijn gestart met het spelen van originele Tsjechische blaasmuziek. Sindsdien oogsten ze veel succes bij alle optredens die worden gegeven. In 1990 werd een muziekcassette geproduceerd, die zeer succes bleek te zijn. In het kader van het 25-jarig bestaan van de kapel werd de eerste CD met de titel: 25 jaar “de Optimisten” opgenomen. In 2001 heeft de kapel de tweede CD uitgebracht onder de titel: “Hier sind wir wieder”. Ook deze CD raakte snel uitverkocht, maar is in een tweede oplage opnieuw geperst.

Een muzikale reis naar Tsjechië, waar de kapel in Drevohostice heeft deelgenomen aan een tweedaags blaasmuziekfestival, wordt als het hoogtepunt in het bestaan van de kapel beschouwd!

De kapel staat sinds april 2005 onder leiding van Freddy Huls. De muziek die gespeeld wordt bestaat uit walsen en polka´s van bekende componisten zoals Antonin Zvacek en Ladislav Kubes. De kapel beschikt over uitstekende solisten en een zangduo. Een optreden van Blaaskapel De Optimisten staat garant voor een paar uur heerlijke blaasmuziek van de bovenste plank!

                                                                                                                                                                   

<

Website Scherzachtaler Blasmusik   Facebook Scherzachtaler Blasmusik   Terug naar pagina Line-Up

  

Tagged Under
Isseltaler Musikanten gebruiken cookies om uw gebruik van onze website te optimaliseren.