• Isseltaler Musikanten
  1977 - 2022: 45 jaar 'Blasmusik'!
 • Egerländerblaasmuziek
  zoals het bedoeld is!
 • Optredens met
  Isseltaler Schwung
 • onder leiding van
  Cyrille van Poucke
 • Blaasmuziek
  met Passie
 • Topklasse blaasmuziek
  uit Rheden

 

Isseltaler Egerländer Workshop 2012 wederom met Die Innsbrucker Böhmische!

Op 27 oktober 2012 is alweer de zevende Isseltaler Egerländer WORKSHOP gehouden. Afgelopen jaren zijn onder meer de musici Ernst Hutter, tenorhornist en Holger Müller, slagwerker van 'Die Egerländer Musikanten, das Original' docent geweest, naast gerenommeerde docenten uit Nederland, zoals Geert Sprick en Jos Jansen. Alle workshops zijn door de Isseltaler Musikanten met groot succes georganiseerd. Deelnemers waren allen vol lof over de organisatie; de docenten wilden graag te gast zijn bij de Isseltaler Musikanten.

In 2010 zijn de professionals van ‘Die Innsbrucker Böhmische’ voor het eerst naar Velp gekomen. In 2012 zijn  de musici van dit onbetwiste toporkest in het Böhmische muziekgenre wederom naar Velp gekomen. Overdag zijn zij als docent actief geweest,  's avonds hebben zij een uniek concert gegeven.

Overdag hebben de deelnemers aan de workshop (amateur-muzikanten) onder deskundige leiding muziekstukken ingestudeerd, waarbij het team van docenten van ‘Die Innsbrucker Böhmische’ werd aangevuld met de Nederlandse klarinettist Paul Dzon en de eveneens Nederlandse zangpedagoog Heike Rowold.

De ingestudeerde muziekstukken zijn ’s avonds tijdens een openbaar mini-concert als gelegenheidsorkest uitgevoerd. Aansluitend was er een concert door de Isseltaler Musikanten, gevolgd door een optreden van Die Innsbrucker Böhmische. Artistiek-inhoudelijk verantwoordelijk voor deze dag was Bennie ter Heide, muzikaal leider van de Isseltaler Musikanten. 

Deelnemers aan de workshop hadden gratis toegang tot het concert; zij hebben hun docenten dus 's avonds musicerend aan het werk kunnen zien.

 

De videoregistratie is gemaakt door Romano Filippi.

Klik hier voor de uitgebreide CV’s van de docenten van Die Innsbrucker Böhmische

Klik hier voor de uitgebreide CV van Heike Rowold

Klik hier voor de uitgebreide CV van Paul Dozon

De groepsrepetities werden gehouden in de volgende secties: 1. trompet/flügelhorn; 2. tenorhorn/bariton; 3. bas/trombone; 4. slagwerk; 5. hout en 6. zang. 

De beschikbare partijen waren: fluit in C; 1e, 2e en 3e klarinet in B; 1e en 2e flügelhorn in B; 1e trompet in B; 1e tenorhorn in B (vioolsleutel); bariton in B (vioolsleutel); 1e, 2e  en 3e trombone Bes (vioolsleutel); 1e, 2e en 3e trombone in C (vioolsleutel); 1e, 2e en 3e trombone in B (bassleutel);1e, 2e en 3e trombone in C (bassleutel);1e tuba in C (bassleutel); bas-es (viool- of bassleutel); bas-bes (viool- of bassleutel), slagwerk en zang.

Tagged Under

Muzikant worden bij de Isseltaler Musikanten?

Dat kan wellicht! Wij zijn altijd op zoek naar blaasmuziektalent. Informeer vrijblijvend of er nu of in de toekomst plaats is binnen een van de secties van ons orkest. Geen proefspel, maar gewoon voor jou en voor ons een proefperiode.  

Lees meer op onze pagina Muzikant worden

 

Isseltaler Musikanten gebruiken cookies om uw gebruik van onze website te optimaliseren.