• Isseltaler Musikanten
  bijna 45 jaar blaasmuziek!
 • Egerländerblaasmuziek
  zoals het bedoeld is!
 • Optredens met
  Isseltaler Schwung
 • onder leiding van
  Cyrille van Poucke
 • Blaasmuziek
  met Passie
 • Topklasse blaasmuziek
  uit Rheden

 

Isseltaler Egerländer Workshop 2010 met Die Innsbrucker Böhmische

Voor de zesde keer hebben de Isseltaler Musikanten in 2010 hun Isseltaler Egerländer WORKSHOP georganiseerd. Afgelopen jaren zijn onder meer de musici Ernst Hutter, tenorhornist en Holger Müller, slagwerker van 'Die Egerländer Musikanten, das Original' docent geweest, naast gerenommeerde docenten uit Nederland, zoals Geert Sprick en Jos Jansen. In 2010 zijn de professionals van ‘Die Innsbrucker Böhmische’ naar Velp gekomen. De musici van dit onbetwiste toporkest in het Böhmische muziekgenre zijn overdag als docent actief geweest en hebben 's avonds een uniek concert gegeven. De deelnemers aan de workshop hebben hun docenten dus 's avonds musicerend aan het werk gezien. 

Het team van docenten werd aangevuld met de Nederlandse klarinettist Jan de Rhoter en de eveneens Nederlandse zangpedagoog Heike Rowold.

Overdag hebben de deelnemers aan de workshop (amateur-muzikanten) onder deskundige leiding muziekstukken ingestudeerd, welke ’s avonds tijdens een openbaar mini-concert als gelegenheidsorkest werden uitgevoerd. Aansluitend is er een concert door de Isseltaler Musikanten en Die Innsbrucker Böhmische gegeven. Artistiek-inhoudelijk verantwoordelijk voor deze dag was Bennie ter Heide, muzikaal leider van de Isseltaler Musikanten. 

De groepsrepetities werden gehouden in de volgende secties: 1. trompet/flügelhorn; 2. tenorhorn/bariton; 3. bas/trombone; 4. slagwerk; 5. hout en 6. zang. 

De beschikbare partijen zijn: fluit in C; 1e, 2e en 3e klarinet in B; 1e en 2e flügelhorn in B; 1e trompet in B; 1e tenorhorn in B (vioolsleutel); bariton in B (vioolsleutel); 1e, 2e  en 3e trombone Bes (vioolsleutel); 1e, 2e en 3e trombone in C (vioolsleutel); 1e, 2e en 3e trombone in B (bassleutel);1e, 2e en 3e trombone in C (bassleutel);1e tuba in C (bassleutel); bas-es (viool- of bassleutel); bas-bes (viool- of bassleutel), slagwerk en zang. 

Tagged Under

Muzikant worden bij de Isseltaler Musikanten?

Dat kan wellicht! Wij zijn altijd op zoek naar blaasmuziektalent. Informeer vrijblijvend of er nu of in de toekomst plaats is binnen een van de secties van ons orkest. Geen proefspel, maar gewoon voor jou en voor ons een proefperiode.  

Lees meer op onze pagina Muzikant worden

 

Isseltaler Musikanten gebruiken cookies om uw gebruik van onze website te optimaliseren.