Afdrukken

 

  

Quattro Poly is een zevenkoppig gezelschap van Allgäuer origine met een muzikaal spectrum dat varieert van traditionele ‘Blasmusik’ tot groovy moderne klanken. De groep slaat een muzikale brug tussen liefhebbers van traditionele blaasmuziek en liefhebbers van meer eigentijdse blaasmuziek. YouTube-fenomeen Christian Grässlin maakt deel uit van het gezelschap en is een multi-instrumentalist die met zijn G3 een begrip is bij zijn collega's. De musici worden hier aan u voorgesteld.

Georg Hiemer
Trompete, Flügelhorn

  

Schorsch (1991) die sinds eind 2019 bij de groep speelt, vertegenwoordigt de Ostallgäu bij Quatttro Poly. Met virtuoze solo-optredens bewijst hij keer op keer dat hij een ware meester op zijn instrument is. Voor zijn optredens oefent hij meestal speciale ademhalingsoefeningen op de vloer. Als de geschoolde trompettist niet met Quattro Poly op pad is, geeft hij vol overgave les aan jonge Allgäuer trompettisten, geeft hij soloconcerten of speelt hij met een van zijn twee koperkwintetten of bij de Brauhaus Musikanten.

Christian Grässlin
Trompete, Flügelhorn, Akkordeon
  

Christian (1993) (ook bekend als CG, Sitch, Grämmlin of Frässlin) komt uit Baden-Württemberg, heeft Braziliaans bloed en lijkt dankzij zijn rode haar uit Ierland te komen. De trompettist, die in verschillende genres vertegenwoordigd is, zorgt er met zijn Ganschhorn voor dat zijn medemuzikanten, die anders sterk op polka zijn gefixeerd, ook op andere muzikale ideeën worden gebracht. Als gepassioneerd dronepiloot gaat Christian ook in zijn vrije tijd high met zijn quadrocopter en GoPro, waarmee hij video's voor zijn veelbekeken YouTube-kanaal maakt.

Patrick Riedle
Trompete, Flügelhorn
  

Patrick neemt sinds kort de "rechtervleugel positie" in en is nu de jongste in de groep. Tegelijkertijd versterkt hij de Oost Allgäu vertgenwoordiging. Patrick komt uit Kaufbeuren-Stad en studeert momenteel aan het Staatsconservatorium van Tirol.

Als hij niet met Quattro Poly op tournee is, verfijnt hij zijn trompetvaardigheden in Innsbruck.

Jürgen Hirschauer
Posaune, Tenorhorn
  

Als je niet beter wist, zou je denken dat Jürgen zijn muzikaliteit al met de moedermelk had meegekregen. Oefenen is voor watjes en inspelen doe je pas vanaf de C3, dat is zijn motto. Of het nu op de tenorhorn of de trombone is - de werktuigbouwkundig ingenieur bewijst regelmatig dat minder meer is met zijn virtuoze solo-optredens. 

Tobias Roggors
Posaune, Bariton
  

Degenen die Quattro Poly beter kennen, weten dat zij in het begin als een viertal speelden. De naam van de groep duidt daarop. Als snel beseften de muzikanten dat uitbreiding nodig was om flexibeler te zijn en een uitgebreider repertoire te kunnen spelen. Met Tobi hebben zij de juiste kandidaat gevonden. Hij heeft zich als leerling van Berthold Schick ontwikkeld als een eersteklas trombonist en baritonist en is bovendien altijd beschikbaar voor een vocaal intermezzo of een spontaan grapje. Omdat de werktuigbouwkundige en alcohol nooit de beste vrienden zijn geworden, bestuurt hij ook de tourbus.

Florian Wolf
Tuba
  

Florian is een oprichter van Quattro Poly en de man op de tuba. Met zijn instrument, heeft hij altijd voor de lage noten gezorgd. Samen met de slagwerker zorgt hij ervoor dat alles in de machinekamer goed marcheert. Hij vervult deze taak zeer gemotiveerd. Hij is tevens componist. De afgestudeerde bedrijfskundige is altijd in voor een pleziertje, maar houdt op de achtergrond de touwtjes stevig in handen. Florian speelt ook bij Blechverrückt en was privéleerling van Prof. Josef Steinböck van de Hochschule für Musik in München.

Stefan Braun
Schlagzeug

  

Stefan staat bekend als de metronoom uit Baden-Württemberg. Hij is chronisch in een goed humeur, altijd op tijd en laat zich door niets van zijn stuk brengen - kortom: hij beschikt over de beste eigenschappen voor een slagwerker. Van beroep is hij bankmedewerker. Stefan is bij Quattro Poly verantwoordelijk voor de juiste aandrijving in de machinekamer én voor het handhaven van het ‘schwäbischen‘ dialect aan de microfoon. 

 

 

 

 

 

 

Tagged Under