• Isseltaler Musikanten
  bijna 45 jaar blaasmuziek!
 • Egerländerblaasmuziek
  zoals het bedoeld is!
 • Optredens met
  Isseltaler Schwung
 • onder leiding van
  Cyrille van Poucke
 • Blaasmuziek
  met Passie
 • Topklasse blaasmuziek
  uit Rheden

 

Algemeen 

De thuishaven van de Isseltaler Musikanten is de gemeente Rheden. Het oude gemeentewapen was jarenlang op de podiumvaantjes van de Isseltaler Musikanten te zien.

De Isseltaler Musikanten zijn aangesloten bij KNMO. De vereniging KNMO is per 1 januari 2014 ontstaan door fusie van de landelijke muziekorganisaties KNFM en VNM en stelt zich als overkoepelende muziekorganisatie ten doel het op landelijk niveau bevorderen van de (amateurmuziek) muziekbeoefening en aanverwante vormen van (amateur) kunstbeoefening en het behartigen van de gezamenlijke belangen van haar leden en de daarbij aangesloten verenigingen.

De Rhedense instelling voor Cultuur en Kunst RiQQ is een platform voor professionele kunsten, cultuureducatie en amateurkunsten in Rheden.

De openbare Facebook-pagina van Riet Welgraven 'Blaaskapellen Egerländer Böhmisch Mährisch' is inmiddels een begrip. Op deze pagina treft u aankondigingen en recensies van blaaskapellen aan.

De website Polkafest geeft een compleet beeld van alle kapellen en optredens in Nederland. Blader door de evenementen en klik op een evenement voor meer informatie over het evenement, de locatie en de kapellen. 

Mucke - Magazin für böhmische und mährische Blasmusik, aanbevolen magazine voor de blaasmuziekliefhebber.

De Volksmuziekcentrale geeft u een overzicht van diverse evenementen en artiesten, groepen en blaaskapelen. Wij bevelen u een bezoek aan deze site aan. 

Ruud’s Musicmagazine vertelt u alles over blaas– en  volkstümliche muziek.

Volks- en blaasmuziek voor allen van Rob Claessens in Volksmusik mit Schwung

Zlata Muzika is een blaasmuziekprogramma en website van Antoon Brenders

Blasmusikburö is een initiatief van Jürgen Enser. Op deze website staan tal van wetenswaardigheden.

Ook interessant is het Europees portaal voor Böhmische Blasmusik en het Duitstalige blaasmuziekportaal met veel nieuws over blaasmuziek Blasmusik.de. Hier treft u veel nieuws over blaasmuziek en een uitgebreide webshop, waar onder meer de cd 'Isseltaler Schwung' te koop is.  

Lees alles over Der Böhmische Traum; de geschiedenis van een succestitel, zie ook de Facebookpagina. 

Onze eigen likeur wordt gemaakt door Bovenkerck Spirituosen; Bovenkerck is gevestigd in Hamminklen (D.) en organiseert met regelmaat het 'Isseltalerfest mit den Isseltaler Musikanten'.

 isseltalerfest 2015

Tagged Under

Muzikant worden bij de Isseltaler Musikanten?

Dat kan wellicht! Wij zijn altijd op zoek naar blaasmuziektalent. Informeer vrijblijvend of er nu of in de toekomst plaats is binnen een van de secties van ons orkest. Geen proefspel, maar gewoon voor jou en voor ons een proefperiode.  

Lees meer op onze pagina Muzikant worden

 

Isseltaler Musikanten gebruiken cookies om uw gebruik van onze website te optimaliseren.