• Isseltaler Musikanten
  bijna 45 jaar blaasmuziek!
 • Egerländerblaasmuziek
  zoals het bedoeld is!
 • Optredens met
  Isseltaler Schwung
 • onder leiding van
  Cyrille van Poucke
 • Blaasmuziek
  met Passie
 • Topklasse blaasmuziek
  uit Rheden

 

radio im 

24/7:

Blasmusik Passion! (IsseltalerRadio)

Op ons eigen Spotify radio-station ‘Blasmusik Passion! kunt u 24 uur per dag mooie blaasmuziek beluisteren; voornamelijk Böhmische- en Egerländerblaasmuziek met af en toe een uitstapje naar het Mährische repertoire.

Laut.FM/Blasmusikradio

Liebe Blasmusikfreunde – hier erklingen Märsche und Polkas von vielen Musikern und Komponisten wie nie zuvor gehört

Zlata Muzika

'Zlata Muzika' is een blaasmuziekprogramma van Antoon Brenders dat wekelijks een nieuwe uitzending met Tsjechische volksmuziek op het internet presenteert. Uitzendingen waarnaar op elk tijdstip van de dag kan worden geluisterd, bijvoorbeeld via Podcast. Abonneren op deze gratis Podcast kan via iTunes.

Alles Blasmusik

Schermafdruk 2017-06-06 22.17.21.jpg

'24 Stunden Blasmusk pur rund um die Uhr' heet het radio-aanbod van de Bayerwald Radio. 

Volksmusik pur rund um die Uhr, heißt das Motto unseres Internetradios. Mit dem Bayerwaldradio wird´s zünftig bei Ihnen daheim! Ehrliche Volksmusik. 365 Tage im Jahr. 24 Stunden am Tag. Erfrischende  Sendungen aus unseren Studios im Bayerischen Wald. Ein enges Miteinander zwischen Gleichgesinnten. Von Waidlern. Für die Waidler. Für Sie. Und die Welt.

ab logo BWR Logo

 

Antenne Franken Blasmusik

1961024_291616594369305_2972132558573794113_o.png

Non-stop blaasmuziek uit de Duitstalige landen.

BRD Heimat Blasmusik

Non-stop blaasmuziek, even aanmelden en genieten.

Radio Dechovka

Op Radio Dechovka kunt u 24 uur per dag Tsjechische blaasmuziek beluisteren.

Radio.at

Via deze website zijn al uw favoriete radiozenders te beluisteren, waaronder Radio Bozen met het programma 'Dur und Schräg' met traditionele en nieuwe blaasmuziek gepresenteerd door Norbert Rabanser.

Radio.de

Via deze website zijn al uw favoriete radiozenders te beluisteren, waaronder Schwany 4 Blasmusik en Bayerwald Radio

Schwany 4 Blasmusik

'Schwany Blasmusik' 24 uur per dag blaasmuziek en marsmuziek van Ernst Mosch tot Robert Pay. 

Radio Volksmusikpur

cropped-panorama_start-4.jpg

Radio Volksmusikpur dein Webradio für Musik aus der Heimat.  

maandag:

Rai Südtirol

Logo-Rai-SudTirol-845x321.png

Dur und schräg
Traditionelle und Neue Blasmusik mit Norbert Rabanser

een uitzending via Rai Südtirol, presentatie Norbert Rabanser.  Blaasmuziek puur en Oberkrainermuziek enz. van 18.05 uur tot 19.30 uur

terugluisteren of Podcast opnemen 

 

Lustige Heinrich met Henk Vruggink

Iedere maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur presenteert Henk Vruggink bij Radio Ideaal het populaire programma ‘Lustige Heinrich’ met Egerländer-, Oberkrainer- en Tsjechische (blaas)muziek. Hier kunt u de programma's van Lustige Heinrich terugluisteren!

ORF Radio Tirol

Musikanten spielt´s auf van 19.00 uur - 20.00 uur. 

Lustige Musikanten

Rinus van Rijsbergen presenteert elke maandagavond bij Vera-Radio van 19.00 tot 20.00 uur zijn blaasmuziekprogramma ‘Lustige Musikanten’. Een programma waarin de volksmuziek uit Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland centraal staat.

dinsdag: 

Amuzant

Amuzant-Wit.png

Het programma Amuzant wordt samengesteld door Riet Welgraven en wordt ook door haar gepresenteerd. Riet neemt u mee naar de wondere wereld van de blaasmuziek. Een muzikale reis naar steden, dorpen en landen. AMUZANT radio, vóór fans en dóór fans van de blaasmuziek, Dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

- RTV Apeldoorn

- TuneIn

Op zondagavond wordt bij RTV-Voorst van 21.00 tot 22.00 uur het eerste deel van de uitzending van dinsdag herhaald. 

Uitzending gemist? Hier kunt u de meeste recente uitzendingen terugluisteren.  

ORF Radio Tirol

Musikanten spielt´s aug van 19.00 uur - 20.00 uur.

Zauber der Blasmusik - ORF Steiermark  

Geblasene Musik vom Feinsten. Manfred Machhammer kijkt elke dinsdag vanaf 20.00 uur op radio Steiermark achter de coulissen van de Steierische blaaskapellen. 

woensdag:

Blasmusik klingt so!

‘Blasmusik klingt so!’ is het programma van Hans Dijsselhof dat op woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur wordt uitgezonden, waarin blaasmuziek centraal staat. Hans Dijsselhof stelt een gevarieerd programma samen en geeft actuele info over nieuwe cd producties van internationale blaaskapellen en een actuele blaasmuziekagenda. Naast talrijke (inter)nationale kapellen ontbreekt ook de Oberkraïner Musik niet. Tevens is er aandacht voor de HaFaBra (harmonie, fanfare en brassband) Landelijk en internationaal bekende gezelschappen komen aan bod. Viel Spaß! De programma’s kunnen op internet worden teruggeluisterd. 

Herhaling ‘Blasmusik klingt so!’ op dinsdagavond van 22.00 tot 23.00 uur op Radio 350. Lees alles over 'Blasmusik klingt so' op de Facebooksite van Blasmusik klingt so.

Airplay Radio

Klaas Jansen presenteert op zondagmorgen van 9.00 uur tot 10.00 uur ‘Musikantenparade’ en op woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur ‘Blaasparade’ via Airplay Radio.

Musikantenparade

Musikantenparade is het nieuwe muziekprogramma bij Radio Maas en Mergelland voor de liefhebber van volkstümliche- en blaasmuziek. Er is aandacht voor de diverse stijlen blaasmuziek van egerländer melodieën,  böhmische, oberkrainer tot moravische blaasmuziek. In de volkstümliche muziek is er veel variatie van harmonica muziek tot stemmingsmuziek, artiesten die veelvuldig de revue passeren zijn onder andere de Kastelruther Spatzen,  die Edlseer maar ook Hansi Hinterseer en vele anderen. Samenstelling en presentatie is in handen van Peter Didden.  Het programma wordt iedere zondag uitgezonden tussen 13:00 en 14:00 uur en wordt herhaald op woensdag 09:00 – 10:00

Intermezzo Lokaal

Kees de Jong presenteert bij Radio Rucphen FM om de twee weken, de oneven weken. op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur het programma ‘Intermezzo Lokaal’. Het is een programma voor de liefhebbers van de blaasmuziek, met name de blaas- en volksmuziek uit Tsjechië, Duitsland, Oostenrijk en het Sloveense Oberkrain en niet de vergeten de blaasmuziek van de talloze Nederlandse orkesten. Ook de orkesten uit België, Zwitserland en Slowakije komen aan bod.
Het programma besteedt ook aandacht aan harmonie- en fanfaremuziek, bij voorkeur uit de eigen gemeente. 

Blasmusik im Herzen

logo-rtvk30.gif

Blasmusik im Herzen is een programma vol Egerländer walsen, polka's en marsen en wordt uitgezonden op woensdagmiddag van 17.00 tot 19.00 uur. De presentatie en techniek zijn in handen van Durk en Annelies van der Duim, bekend van de Oldehovekapel. Blasmusik im Herzen is een blaasmuziekprogramma vol toegankelijke polka's en walsen uit de Tsjechische landsdelen Moravië en Bohemen plus het stroomgebied van de rivier de Eger 'het Egerland'. Link naar de live-stream

Radio Schwabenwelle

Zeit für Blasmusik mit Gregor Steer van 20.00 uur tot 21.15 uur.

Wunderbar

L1.png

Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek op L1 Radio van 16.00 uur tot 19.00 uur. Presentatie: Rick Cremers.  Herhaling op woensdag vanaf 20:00 uur to 23.00 uur. Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

donderdag: 

Volksmusik mit Schwung

logovms.png

Het radioprogramma van Rob Claessens ‘Volksmusik mit Schwung’ is wekelijks bij Omroep Venray te beluisteren via internet op donderdagavond tussen 19.00 - 20.00 uur en op zondag tussen 19.00 en 20.00 uur. In dit programma wordt met name de nodige aandacht besteed aan de Nederlandse kapellen. Uitzending gemist? Hier kunt u de programma's terugluisteren.

 

Slingeland FM

‘Lustige Musikanten’. Presentatie: Henk Nijenhuis, iedere donderdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. Een een programma met Egerländer, Oberkrainer en Volkstümlische muziek

vrijdag:

Volgens ons zijn er op vrijdag geen live-programma's. Mocht dat anders zijn, dan horen wij dat graag.

zaterdag:

Wunderbar

L1.png

Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek op L1 Radio van 16.00 uur tot 19.00 uur. Presentatie: Rick Cremers.  Herhaling op woensdag vanaf 20:00 uur to 23.00 uur. Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Even uitblazen bij Radio Oost

logo.png

Een wekelijks terugkerend blaasmuziekprogramma van Geert Sprick op zaterdagavond 18.00 uur (live). Het programma is later ook als podcastuitzending te beluisteren. Geert Sprick presenteert de mooiste blaas- en volkstümliche muziek van over de hele wereld.

zondag:

Blasmusik klingt so

Van 13.00 uur tot 14.00 uur, een herhaling van ‘Blasmusik klingt so!’, het programma van Hans Dijsselhof dat op woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur wordt uitgezonden via hoifm.nl en waarin blaasmuziek centraal staat. Hans Dijsselhof stelt een gevarieerd programma samen en geeft actuele info over nieuwe cd producties van internationale blaaskapellen en een actuele blaasmuziekagenda. Naast talrijke (inter)nationale kapellen ontbreekt ook de Oberkraïner Musik niet. Tevens is er aandacht voor de HaFaBra (harmonie, fanfare en brassband) Landelijk en internationaal bekende gezelschappen komen aan bod. Viel Spaß!

Radio Rosita

‘Bloas ’s wat’. Presentatie: Hennie Noordhuis, elke zondagmorgen van 9 tot 10 uur.

Airplay Radio

Musikantenparade

Musikantenparade is het nieuwe muziekprogramma bij Radio Maas en Mergelland voor de liefhebber van volkstümliche- en blaasmuziek. Er is aandacht voor de diverse stijlen blaasmuziek van egerländer melodieën,  böhmische, oberkrainer tot moravische blaasmuziek. In de volkstümliche muziek is er veel variatie van harmonica muziek tot stemmingsmuziek, artiesten die veelvuldig de revue passeren zijn onder andere de Kastelruther Spatzen,  die Edlseer maar ook Hansi Hinterseer en vele anderen. Samenstelling en presentatie is in handen van Peter Didden.  Het programma wordt iedere zondag uitgezonden tussen 13:00 en 14:00 uur en wordt herhaald op woensdag 09:00 – 10:00

HOi fm Blasmusik klingt so!

‘Blasmusik klingt so!’ is het programma van Hans Dijsselhof dat op zondagmiddag van 12.00 uur tot 13.00 uur wordt uitgezonden op Hofstreek Radio.

Ook te beluisteren via Hofstreek fm - Blasmusik klingt so!

Klaas Jansen presenteert op zondagmorgen van 9.00 uur tot 10.00 uur ‘Musikantenparade’ en op woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur ‘Blaasparade’ via Airplay Radio.

Lustige Musikanten - Halderberge

Rinus van Rijsbergen presenteert elke zondagmorgen van 9.00 tot 11.00 uur zijn blaasmuziekprogramma ‘Lustige Musikanten’. Een programma waarin de volksmuziek uit Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland centraal staat.

Volksmusik mit Schwung

logovms.png

Het radioprogramma van Rob Claessens ‘Volksmusik mit Schwung’ is wekelijks bij Omroep Venray te beluisteren via internet op donderdagavond tussen 19.00 - 20.00 uur en op zondag tussen 19.00 en 20.00 uur. In dit programma wordt met name de nodige aandacht besteed aan de Nederlandse kapellen. Hier kunt u de programma's terugluisteren.

Faszination Blasmusik

41341806_160777951469748_3930822376459075584_n.jpg

Faszination Blasmusik presenteert iedere zondag van 11.00 uur tot 13.00 uur bij Radiofips Freies Radio Göppingen een mooi programma. De presentator is Martin Huttenlocher. 'Präsentiert wird für Freunde des guten „Blechs“, böhmisch mährisch, traditionell oder modern, auch Blasmusik mal anders', regionale- en internationale studiogasten en de agenda.

BR - Blasmusik

georgriedBRHeimat

Georg Ried presenteert elke zondag en elke feestdag  van 11.05 bis 13.00 uur "Das Frühschoppenkonzert mit Blasmusik der Spitzenklasse', So Schön klingt Blasmusik. V

Bayerwald Radio 

'Blasmusik im BWR mit Andreas Bauer' van 07.30 uur tot 10.00 uur.

Blasmusik im Herzen

Blasmusik im Herzen is een programma vol Egerländer walsen, polka's en marsen en wordt uitgezonden op woensdagmiddag van 17.00 tot 19.00 uur. De presentatie en techniek zijn in handen van Durk en Annelies van der Duim, bekend van de Oldehovekapel. Blasmusik im Herzen is een blaasmuziekprogramma vol toegankelijke polka's en walsen uit de Tsjechische landsdelen Moravië en Bohemen plus het stroomgebied van de rivier de Eger 'het Egerland'. Link naar de live-stream

 

Tagged Under

Muzikant worden bij de Isseltaler Musikanten?

Dat kan wellicht! Wij zijn altijd op zoek naar blaasmuziektalent. Informeer vrijblijvend of er nu of in de toekomst plaats is binnen een van de secties van ons orkest. Geen proefspel, maar gewoon voor jou en voor ons een proefperiode.  

Lees meer op onze pagina Muzikant worden

 

Isseltaler Musikanten gebruiken cookies om uw gebruik van onze website te optimaliseren.