Met de Isseltaler Musikanten muzikaal op weg in 2025

Nieuwjaarsconcert

Muzikanten zijn weer terug in Angerlo!

Angerlo – In januari 2025 gaan de Isseltaler Musikanten hun traditionele Nieuwjaarsconcert met Egerländerblaasmuziek weer in Angerlo geven. Samen met hun dirigent Cyrille van Poucke staan de muzikanten borg voor een paar uur gezelligheid met stemmige blaasmuziek.

In samenwerking met Bob Nederhoff wordt het concert gegeven in Zalencentrum De Meent Angerlo, Pr. Margrietlaan 3-A, 6986 AP Angerlo op zondag 19 januari 2025 om 14.00 uur. De zaal gaat open om 13.00 uur.

Isseltaler Musikanten                                                                                                                        

De muzikanten onder leiding van Cyrille van Poucke spelen op hoog niveau traditionele en nieuwe Böhmische blaasmuziek. Sinds de oprichting in 1977 is de kapel haar Böhmische Egerländerroots trouw gebleven. Diverse werken van Ernst Mosch und sein Egerländer Musikanten en diverse andere Böhmische (jonge) componisten zullen tijdens het feestelijke programma in de Meent de revue passeren.

Gedurende haar bijna 50-jarig bestaan is het blaasorkest uitgegroeid tot een toonaangevende kapel. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de bühne te vinden, niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Het orkest speelde in Zuid-Tirol op het muziekfeest in Tramin en is regelmatig te gast in Hamminkeln (Duitsland) bij de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur.  In mei 2022 hebben de muzikanten geprogrammeerd gestaan op het Open Airfestival der Blasmusik Blechlawine in Mayrhofen Oostenrijk en in 2025 staan de Isseltaler Musikanten daar weer op het podium. Tussendoor hebben zij ook nog twee keer op de Zwart Cross opgetreden. De muzikanten organiseerden meerdere keren Egerländerworkshops en concerten met bekende Duitse en Oostenrijkse professionele muzikanten.  

Cyrille van Poucke                                                                                                                   

Cyrille keert met zijn dirigentschap bij de Isseltaler Musikanten terug naar Böhmische blaasmuziek. Al vanaf jonge leeftijd klopt het muzikale hart van Cyrille voor de Egerländermuziek. Hij studeerde trompet aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft opgetreden met zowel het Nederlandse Nationaal Jeugdorkest, als het Schlesswig Holstein Musik Festival Orchestra met de dirigenten Leonard Bernstein, Sergiu Celibidache en Georg Solti. Vanaf 1987 is Cyrille eerste trompettist geweest in de Nederlandse radio-orkesten, eerst in het Radio Symfonieorkest en later in de Radio Kamer Filharmonie. Samen met Jos Jansen speelde Cyrille bij de Glanerbrugger Muzikanten.

Kaarten                                                                                                                                                      

De toegangskaarten à € 8,50 voor dit concert zijn (ook voor aanvang) aan de zaal verkrijgbaar maar kunnen ook vooraf gereserveerd worden via: 026-3820245/ info@isseltalermusikanten.nl of de app op de website www.isseltalermusikanten.nl. In de e-ticketshop van de Isseltaler Musikanten zijn de kaarten ook beschikbaar. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info